|
|
Lån  


 
Annonce:



Gode råd om komfurer

Her er en række gode råd, som du bør følge før du investere i et nyt komfur.

Kig på energimærkning
Hvis du skal købe ny el-ovn, er det en god ide at se nærmere på de forskellige modellers energiforbrug, før du vælger. De mest energieffektive ovne (med energimærkning A) bruger i gennemsnit halvt så meget energi som de mest energiforbrugende (mærket med G). Hvis et komfur holder 20-30 år, så er der rigtig mange penge at spare, selv om det er lidt dyrere.

Rengøringsvenlig
Vurder hvor nemt det er at gøre komfuret rent. Det kan godt være det ser smart ud, men du kommer til at gøre det rent rigtig mange gange. Generelt kan man sige at jo mere enkelt komfuret er, jo nemmere er det at gøre rent. Vil du have rengøringen af komfur eller ovn hurtigt overstået, bør du vælge et komfur med keramisk overplade og en ovn med selvrens-funktion.

Laver du meget mad
Inden du beslutter dig, så er det en god idé at tænke dine madlavningsvaner igennem. Laver du ofte mange retter i ovnen på én gang, så har du brug for en ovn med stort ovnrum. Herudover vil en varmluftsovn være velegnet, fordi varmen bliver bedre cirkuleret, hvilket sikre at der er samme temperatur i hele ovnen. Herved kan du regne med at alle retter får den temperatur som ovnen er indstillet til.

Hvor skal komfuret stå?
Et nyt komfur skal naturligvis passe til dit køkken. Tjek derfor om det har en justerbar sokkel, så du kan tilpasse dets højde med din bordplade. Tjek i det hele taget at dimensioner passer til dit køkken.

Kan din elinstallation klare det?
Et komfur bruger meget strøm, derfor bør det have sin egen elgruppe med flere faser. Tjek derfor, om din elinstallation kan klare jobbet, eller om du skal have kigget dem efter af en fagmand.

Skal der være plads til riste og plader?
Har du ikke plads i køkkenskabene til plader og riste, så kan du vælge en ovn med magasinskuffe, som giver god opbevaringsplads og som ofte kan bruges som varmeskuffe til at holde færdige retter varme.

Børnesikring
Kommer der børn i nærheden af komfuret, så bør det have særlige sikkerhedsforanstaltninger. For eksempel tippesikring, spærring af ovnlåge og en ovnrude, der ikke bliver varm.

Ur funktion
Har du brug for at ovnen er udstyret med et elektronisk ur med funktioner som forsinket sluttid og minutur.

Lys
Er der tilstrækkeligt og behageligt arbejdslys.












Information på sider:

Spar energi når du bruger dit komfur - Køkkenmaskiner - Hvidevarer - Online opskrifter - Køkken - Kogeplade - Gode råd om komfurer -



 Du er her: Komfur - Komfur -